ZERO DIET

MAGNETSKA UŠNA AUTOTERAPIJA

logozerodiet 

Autoterapija za smanjenje težine i apetita

zerodiet 2

UŠNA AUTOTERAPIJA

 

Uhoterapija - disciplina priznata od strane Svjetske zdravstvene organizacije; usmjerena brizi i zdravlju stimulacijom ušne školjke.

Znanost starog doba, već su Egipćani koristili ušnu školjku u terapeutske svrhe. Od 1951 u Lionu (Francuska) dr. P. Nogier zaslužan je za davanje velikog doprinosa istraživanju uhoterapije.

Uhoterapija ističe usku povezanost između uha i središnjeg živčanog sustava.Svaka točka ušne školjke stvara minimalni krvožilni kompleks preko kojeg dolazi do stalne izmjene informacija između uha, mozga i organa. Svaki dio tijela ima podudarnost na uhu. Danas je medicinskoj znanosti poznato da uz pomoć uhopunkture i uhoterapije, stimulirajući određene točke uha, potičemo neuroprenosnike da stvaraju endorfin.

Sistemi ZERODIET®, ZEROSMOKE®, MENOSTRESS®, CONCENTRA®, MORPHEO®, I VIGOR® oslanjaju se na patentiranu obnavljajuću terapiju, koja spaja gore opisane prednosti, spajajući tehnologiju i pozitivne rezultate u tretmanima ZA GUBLJENJE TEŽINE, ZA PRESTANAK PUŠENJA, ZA SMANJENJE SIMPTOMA STRESA I ZABRINUTOSTI, ZA POBOLJŠANJE KONCENTRACIJE NA POSLU, U SPORTU I UČENJU, ZA SMANJENJE I POBJEĐIVANJE NESANICE I REGULIRANJE PSIHO FIZIČKIH MEHANIZMA MUŠKE SEKSUALNOSTI.

 

Sistem autoterapije za smanjenje težine i gladi pomoću magnetske ušne terapije

 

Zerodiet - važna pomoć kod programa gubitka težine i kontrole gladi

Zerodiet - nema kontraindikacije ili nuspojave

Zerodiet - može se koristiti sam ili zajedno sa drugim proizvodima ili režimom prehrane za smanjenje tjelesne težine

Zerodiet - nije medicinski proizvod i ne zamjenjuje se lječnikom u slučaju patoloških bolesti

 

 

OPĆE INFORMACIJE

Sistem Zerodiet koristi se sa dva biomagneta od prirodnog materijala, koji ako se postave kao dalje navedeno, sa njihovim programiranim pritiskom značajno smanjuju glad i apetit. Dva magneta iz zerodiet terapije prouzrokuju stimulaciju dvoje neuroprijenosnih živaca koji imaju dvije prateće aktivnosti: prva na moždanoj razini sa stvaranjem posebne vrste endorfina koja uklanja osjećaj gladi, a druga na fizičkoj razini u probavnom sustavu, dajući osjećaj sitosti, potičući osobu da jede manje od onog što bi uobičajeno pojeo, naravno bez poteškoće ili osobnog opredjeljenja.

Istraživanja na svjetskoj razini za pretilost koja nije patološki uzrokovana sa, propisuju otprilike na 30 % uzrok pretilosti prehrane.

Ako se pravilno koriste, može se jesti od 25 do 39 % od onog što bi se pojelo bez njihovog korištenja, i time bi došlo do gubitka od 3,6 do 5,3 kg u 30 dana, bez korištenja specijalnog režima prehrane.

U slučaju kontroliranog režima prehrane ili programiranih dijeta, pridaje važnu pomoć kod održavanja istih, dajući veće rezultate, do gubljenja 9 kg tjelesne težine u 30 dana.

Oba magneta su presvučena zlatom jer je među najboljim prirodnim vodičima, zbog plemenitog i dragog metala koji ne izaziva alergije.

Zbog istog razloga, tijekom programa, nemojte nikome posuđivati vaše biomagnete i kod svakog skidanja stavljaju se u njihovu karticu.

Prije postavljanja i nakon skidanja očistiti magnete suhom i mekanom tkaninom.

 

UPUTSTVA

 

 Korištenje magneta

Dva su načina za odabir i korištenje autoterapije, prema vlastitom načinu, potrebi ili sklonostima života.

U oba slučaja učinkovitost je jednaka:

1) postavite magnete 4 puta na dan, otprilike po pola sata daleko od jela, zapravo kada ne jedete

Ili

2) stavite magnete 15 minuta prije glavnih jela ( ručak i večera ,također i ujutro ako imate običaj jesti obilan doručak) nosite ih tjekom jela i do 15 minuta poslije.

Immagine 1

 

Kao što možete primjetiti, magneti su različiti, stavljaju se na prednje izbočenje (trago) koje pokriva ulaz ušnog kanala.Najmanji magnet sa rupicom u sredini stavlja se na vanjsku stranu, a onaj veći na unutarnju.Dovoljno ih je staviti da nam ne padnu, u roku nekoliko minuta sami će se postaviti.

Stanite ispred ogledala ( ako je iznad umivaonika,zatvorite ga čepom,tako da izbjegnete da vam jedan od magneta padne u odvod) stavite magnete na lijevom uhu kao što je prikazano na slici.

Stavljate li sami magnet ili vam neko pomaže, osigurajte se da vi ili u slučaju vaš partner imate čiste ruke.Jednom kad ih stavite na mjesto nemojte ih više dirati, niti nemojte da ih netko dira za vrijeme kad su na uhu.

Područje postavljanja magnetaLIJEVO UHO

 

UŠNI MAGNETSKI PRITISAK I PRETILOST: PRIRODNO MRŠAVITE

 

Pretilost ili viša težina problem je kojeg zanima cirka 40% populacije, ali unatoč važnosti problema,

dostupni podaci raznih načina tretmana daju obeshrabljujuće rezultate, pogotovo ako su analizirani zapisi na duže vrijeme.

Klasična terapija pretilosti i viška težine, bazirana na dijetetsko-kaloričnom ograničenju često asocirana na pomoć tableta za mrašavljenje, iako pokazuje nekakvu učinkovitost u davanju sniženja tjelesne težine na kratko vrijeme, sigurno nije bez nuspojava. Tijekom dijete često se mogu pojaviti nepoželjni čimbenik: intenzivna glad, nezaustavljiva želja za neku namirnicu (najčešće za slatko), čežnja, razdražljivost, smanjenje raspoloženja (psihološki rezultati zbog dijetnog ograničenja), pojave koje otežavaju, a u nekim slučajevima i onemogućuju nastavak toka dijete. Pacijent ne uspijeva skinuti težinu,koja ustvari naginje ka povećanju, potiče psihičku reakciju

odbijanja nastavka terapije, zbog toga pacijent napušta vlastitog dijetologa (fenomen pomrčine). Tijekom razdoblja odsutnosti, kontrola težina se drastično poveča, često prelazeći početnu težinu. Prikazuje se Weight Cycling Sindrome općenito nazvan Yo-Yo sindrom. Ovakvo kolebanje težine izgleda da prouzrokuje veći rizik smrtnosti i srčano-žilne patologije u odnosu na pretile osobe sa stabilnom tjelesnom težinom. Terapija pomoću magnetske presure je dosegnula dobro definiranu ulogu, koju su nedavna klinička i laboratorijska istraživanja proučila do najsitnijih neurofizioloških mehanizama. Mogučnost intervencije na prehrambeno ponašanje pomoću stimulacije dobro određenih područja ušne školjke poseban je element u upotrebi ove terapije za tretman pretilosti. Prehrambeno ponašanje čovjeka rezultat je uskog djelovanja između okolinih, spajajućih , emotivnih i bioloških faktora,koji čine gustu mrežu, teško analizirajuču. Biološki predstavnici gladi i sitosti, imaju vrlo važnu ulogu kod utjecaja na unos hrane u kratkom vremenu i baš u tim aspektima ušna stimulacija prvotno utječe.

Nedavna istraživanja su evidentirala da je ušna stimulacija u stanju značajno modificirati intenzivni apetit kao želju za hranom i kao orijentaciju misli za postizanje istog: to se postiže podizanjem prijevremenog osječaja sitosti tijekom i između obroka.

Ostali efekti postignuti sa ušnom stimulacijom su:

a) promjena odabira hrane : pacijent se orijentira prema proteinskoj hrani umjesto prema ugljikohidratima i mastima.

b) smanjenje epizoda cravinga (prekomjerna potraga hrane, najčešće slatkiša) i '' binge eatinga'' (kompulzivno prejedanje)

c)poboljšanje raspoloženja

d)smanjenje čežnje i iritacije.

Poboljšava se znači, u pretilnom subjektu prijanjanje sa dijetetskim ograničenjem i to doprinosi mjerljivom gubitku.

Još jako često u pretilnim osobama, zbog periodičnih kaotičnih izmjena sa prahrambenim ograničenjima u momentima totalnih prehrambenih, razvija se s vremenom proces dezorganiziranosti psihobioloških mehanizama koji kontroliraju prehrambeno ponašanje, sa potmunom ili djelomičnom dizinkronizacijom između vanjskih podražaja i osjećaja sitosti, fizioloških procesa i neuroprijenosnih funkcija.

Od tih pacijenta ušna stimulacija čini se da vrši resetiranje mehanizama unutarnje kontrole, u mogućnosti je održavati ispravnije prehrambene navike, od kojih manje vračanje izgubljene težine.

Ovi rezultati ukazuju na ušnu stimulaciju kao učinkovit alat koji može postati dio integriranih modela koji se koriste u liječenju prekomjerne težine pacijenata, intervenirajući tako tijekom dijetne restrikcije, kako i u ne manje važnim održavanjem dobivene težine.

POSTOTAK MASNOG TKIVA

Postotak masnog tkiva je pravi pokazatelj kako bi se utvrdila težina. Tradicionalna dijetetika pokazuje samo vrlo širok spektar varijabilnosti, ali uvijek sa dosta ''širokim'' granicama.
Za muškarca, na primjer, tolerira se masno tkivo 18%.

Masno tkivo skijašica i tenisačica, na primjer, je oko 19-20%, u odnosu na apsolutno "normalna" tijela, da ne govorimo o mršavim gimnastičarkama koje imaju masno tkivo od 16%!
Što se tiče muškaraca, idealan model predstavlja nogometaš koji imaju masno tkivo oko 10%.
Ukratko, riječ je o nimalo pretjeranim ili nedostižnim atletsakim tjelima,dovoljna je samo zdrava prehrana i fizička aktivnost na dosljedan i dovoljno jak način da bi se postigao ovaj cilj.

IDEALNA TEŽINA

Idealna težina, ona na koju se najčešće upućuje, je težina koja se najviše približava estetskim parametrima koji se trenutno slijede,zbog to ga se također naziva poželjna težina. Može se izračunati s jednostavnom formulom:

Muškarac: visina u centimetrima - 100, manje 5%.
Npr. Muškarac visok 1,70 m imati će idealnu težinu
oko 66 kg (170 -100 = 70 - 5% (3,5) = 66,5)

Žena: visina u centimetrima - 104, manje 5%.

Npr. Žena visoka 1,67 m imati idealnu težinu
oko 60 kg (167 -104 = 63 - 5% (3,15) = 59,85)

Vrijednost dobivena je indikativna ukoliko drugi čimbenici, kao što su različite fizičke konstitucije, prisutnost značajnih mišićnih masa, itd., mogu utjecati na tjelesnu težinu. Orijentacijski, ako se teži nekoliko kilograma više ili manje od izračunate idealne tjelesne težine ne znači da ste pretili ili pothranjeni.

BMI (Body Mass Index)

Izračun BMI, što ukazuje ako je osoba u stanju normalne težine, prekomjerne težine ili pretilosti i prekomjerne težine, možete utvrditi da li višak tjelesne težine može biti faktor rizika za određene bolesti, a može dovesti i do povećanja smrtnosti. U odraslih, BMI se izračunava u odnosu na visinu pomoću jednostavne matematičke formule:

Informacije za BMI
Na primjer, osoba od 60 kg i 1,70 m visine ima BMI od 20,76, vrijednost dobivena od

60: (1,7 x 1, 7).

< 16

Ozbiljna mršavost

16 - 17

Umjerena mršavost

17 - 18,5

Podtežina

18,5 - 25

Normalna težina

25 - 30

Prekomjerna tjelesna težina

30 - 40

Umjerena pretilost i prekomjerna tjelesna težina

> 40

Pretjerana pretilost

 

U Italiji 30% stanovništva je prekomjerne težine, (a ni u Hrvatskoj nije bolje!) tj. imaju BMI između 25 i 30. Za ove ljude, iako se ne govori o stvarnim zdravstvenim rizicima, izgubiti nekoliko kilograma može imati osobitog pomaka na osobnoj razini (mršavo i okretno tijelo ima pozitivan utjecaj na raspoloženje).
Ali kad je BMI preko 30, u prisutnosti je teška pretilost, s visokom predispozicijom za razvoj mnogih bolesti, kao što su hipertenzija i dijabetes. Imajte na umu da ljudi koji se bave puno sportom imaju veći postotak mišićne mase (što je teže od masti), dakle općenito imaju relativno visok BMI bez prekomjerne težine. Čak i spol (muškarac ima veći postotak mišićne mase od žene), dob, koštane strukture, varijablo utječu na određivanje idealne tjelesne težine.
Sa time shvačamo zašto osobe istog spola i iste visine mogu imati različitu idealnu tjelesnu težinu različitu čak sa dosta kila.