DOKTOR FISH GARRA RUFA

 

download 5

 

 

Garra Rufa Doktor Fish – Ihtioterapija

 

Tretman predstavlja jedinstvenu suradnju između prirode i čovjeka....

 

Latinski naziv (Cyprinidiae) Garra Rufa, pripada porodici šarana, od kojih samo Garra rufa ima ljekovit efekat. Rast ribice je od 9 do 12 cm u životnom vjeku od 4 do 6 godina. Prirodna staništa ribice su na toplim termalnim izvorima blizu gradića Kangala na sjevernom djelu pokrajine Anatolije u Turskoj gdje je i danas zaštićena vrsta. A staništa se protežu od jugoistočne Azije preko Irana, Iraka, istočne turske, rijeke Eufrat i Tigris.

 

Garra rufa je već stotine godina poznata kao Doktor Fish. Otkrio ju je pastir na jednom od malih jezera Kangala sa toplom termalnom vodom od 36º, gdje je uronivši ranjenu nogu, postigao neočekivane rezultate terapeutskim djelovanjem prisutnih ribica. Tako su primjećena ljekovita svojstva mikro-pilinga kojeg su obavljale ribice Garra rufa u alternativnom liječenju psorijaze, neurodermatitisa i ekzema. Ribice su nedostatak proteina prehrane, sićušnim organizmima u termalnim vodama, nadoknađivale “cuclajući” odumrle ljuskice ljudske kože, koji su boravili u termalnim vodama.


Svojim blagim pokretom usta,  duboko čisti i prirodno revitalizira kožu, ribica Garra Rufa luči enzim dithranol (anthralin) koji zaglađuje i pomlađuje kožu nakon korisnog i ugodnog tretmana,  spriječavajući brzi razvoj stanica.


Alternativni tretman koji je u svijetu poznat (posebno u Turskoj) više desetaka godina, sada je prisutan i kod nas. Koristiti se u spremnicima opremljenim filter (i ostalim) sustavom, koji daje vodi higijenu i može održavati temperaturu kao u svom prirodnom staništu.

Tretman je baziran na apsolutnoj prirodnoj metodi te nema nikakvih nuspojava. Prilično je ugodan pa se preporuča i zdravim osobama, kao jedinstven tretman čišćenja odumrlih stanica kože na stopalima i rukama jer ujedno još jedna prednost ovog tretmana je i mikromasaža kojom se potiče mikrocirkulacija. Garra rufa ribica nam prenosi, ugodnim tretmanom, blagostanje i opuštanje i zbog toga se ujedno naziva i “osmjeh terapijom”!!

garra rufa

 

U Rovinju na adresi Obala Aldo Rismondo 11 mob 0995978320 ili na našim www.tenarovinj.hr možete stupiti u kontakt sa profesionalnim osobljem koje če Vas stručno uputiti, educirati i opskrbiti za rad sa ribicama Garra Rufa